Bayer får godkendt bløderprodukt i EU

Bayer har fået godkendt blødermedicinen Kovaltry til markedsføring i Europa til behandling af den mest almindelige, men stadig relativt sjældne blødersygdom, hæmofili A.

Ifølge Bayer er der på verdensplan omkring 400.000 mennesker med blødersygdom. Hæmofili A er den mest almindelige form og rammer omkring 1 ud af 10.000 mænd, herunder flere end 30.000 i Europa. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Ina Fassbender / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kovaltry har i kliniske studier vist sig at beskytte mod blødninger, når det tages forebyggende to til tre gange om ugen.

Bayer markedsfører også faktor VIII-præparatet Kogenate til behandling og forebyggelse af blødninger hos hæmofili A-patienter. Desuden er selskabet i færd med at udvikle et langtidsvirkende faktor VIII-præparat.

Sygdommen hæmofili skyldes en genetisk fejl, er arvelig og rammer med meget få undtagelser udelukkende drenge. Den er karakteriseret ved en medfødt mangel på de blodkomponenter, eller koagulationsfaktorer, som får blodet til at størkne.

Patienter med hæmofili A har derfor behov for kunstig faktor VIII for at stoppe blødninger.

Ifølge Bayer er der på verdensplan omkring 400.000 mennesker med blødersygdom. Hæmofili A er den mest almindelige form og rammer omkring 1 ud af 10.000 mænd, herunder flere end 30.000 i Europa.

Hjemlige Novo Nordisk er også aktiv på markedet for blødermedicin og markedsfører blandt andet faktor VIII-præparatet Novoeight til behandling og forebyggelse af hæmofili A.