Bavarian-vaccine mod luftvejsinfektioner virker en hel sæson

Det danske biotekselskab Bavarian Nordic er i gang med at udvikle en vaccine mod luftvejsvirussen RSV, og i et forsøgsstudie har den vist sig at have den ønskede effekt.

Foto: Betina Garcia. Arkivfoto af Bavarian Nordic produktion i München.
Læs mere
Fold sammen

Der er tale om vaccinen RSV-MN mod virussen respiratorisk syncytial virus, RSV, der kan give luftvejsinfektioner hos både børn og voksne.

RSV rammer typisk i perioden december til marts og har en varighed af tre måneder, og Bavarian Nordic kan i et fase 1-forsøg påvise, at selskabets vaccine virker i en "hel sæson".

»Disse resultater er endnu et vigtigt skridt i udviklingen af en effektiv vaccine mod RS-virus, idet vores vaccine, der er bygget på den potente MVA-BN-platform, er i stand til at fremkalde et vedvarende immunrespons, som kan dække minimum en hel RSV-sæson,« siger topchef Paul Chaplin i en fondsbørsmeddelelse.

De overordnede resultater fra fase 1-studiet blev offentliggjort i maj sidste år, mens torsdagens meddelelse tager udgangspunkt i opfølgende resultater, hvor forsøgspersonerne er blevet testet seks måneder efter at have fået vaccinen.

Bavarian Nordic har i mellemtiden startet et fase 2-forsøg med vaccinen, og de overordnede resultater herfra vil efter planen blive offentliggjort i midten af 2017.