Bavarian-vaccine kan blive en milliardsællert

Foreløbig data fra et fase 2-studie fra Bavarian Nordic styrker håbet om, at biotekselskabet kan være på vej med en blockbuster, mener finanshuset Jefferies.

Læs mere
Fold sammen

Forsøget med vaccinen MVA-BN RSV mod respiratorisk syncytialvirus (RSV) har nemlig vist positive resultater i et forsøg med 421 ældre deltagere.

Jefferies ser et topsalgspotentiale for vaccinen 1,3 mia. dollar svarende til 35 pct. af markedet for netop den type vacciner, hvilket giver en værdi på omkring 45 kr. per Bavarian-aktie.

- Hvis Bavarian bliver den første på markedet og/eller demonstrerer overlegen effektivitet, kan disse estimater vise sig at være konservative med et potentielt maksimalt salg på mindst 1,9 mia. dollar, hvis ikke 2-3 mia. dollar i bedste tilfælde, skriver Jefferies.

Fase 2-forsøget er endnu ikke fuldendt, da deltagerne vil modtage en "booster"-dosis forud for den næste sæson med RSV, der primært rammer om vinteren. Et fase 3-forsøg med vaccinen er ventet at blive sat i gang i 2019-20.

Jefferies har fortsat Bavarians lægemiddelkandidat mod prostatakræft, Prostvac, som den helt store værdiskaber på lang sigt. Her er der ventet fase 3-resultater i september i år.

Jefferies har en købsanbefaling på Bavarian-aktien samt et kursmål på 385 kr. Aktien steg tirsdag 3,4 pct. til 398 kr.