Bavarian udvider partneraftale med Janssen med milliardpotentiale

Biotekselskabet Bavarian Nordic har udvidet sin partneraftale med Janssen, så den også omfatter vaccineudviklingsprogrammer mod smitsom leverbetændelse, hepatitis B, og hiv type 1.

Arkivfoto. Bavarian Nordic i München. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia

Det økonomiske potentiale ved udvidelsen løber op i 879 mio. dollar, hvoraf Bavarian i første omgang har modtaget en forudbetaling på 10 mio. dollar. Desuden vil Johnson & Johnson, der ejer Janssen, tegne aktier i Bavarian for 33 mio. dollar.

»Vi er særdeles tilfredse med dette nye samarbejde med Janssen og er stolte over at kunne udnytte vores MVA-teknologiplatform i kampen mod to sygdomme, der har så omfattende indvirkning på folkesundheden i hele verden«, siger Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic, i en kommentar til aftalen.

Janssen og Bavarian samarbejder i forvejen om udvikling af ebola og HPV-vacciner. Med den nye aftale samarbejder selskaberne dermed om fire vaccinekandidater, der kombinerer de to selskabers vaccineteknologier.

I lighed med de tidligere aftaler vil Janssen være ansvarlig for den kliniske udvikling, mens Bavarian skal producere sin vaccine, MVA-BN.

Som følge af aftalen løfter Bavarian forventningerne til kassebeholdningen ved årets udgang med omkring 200 mio. kr. til cirka 2600 mio. kr.

De resterende 836 mio. dollar, som aftalen potentielt kan indbringe, afhænger af udviklingsmæssige, regulatoriske og salgsmæssige milepæle.