Bavarian stiger oven på nyhed om stor ordre fra USA

Investorerne tager godt imod nyheden om, at Bavarian Nordic skal levere sin frysetørrede koppevaccine, Imvamune, til den amerikanske regering.

Arkivfoto. Investorerne tager godt imod nyheden om, at Bavarian Nordic skal levere sin frysetørrede koppevaccine, Imvamune, til den amerikanske regering.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter fem minutters handel stiger aktien i det danske biotekselskab torsdag med 4,5 pct. til 290 kr. Det sker, efter at selskabet onsdag aften kunne oplyse om ordren, der til at starte med er på 100 mio. dollar (634 mio. kr.). Aftalen indeholder dog også to optioner med en værdi på op til 439 mio. dollar (2,8 mia. kr.) oveni.

Op til torsdagens åbning havde flere analytikere forudsagt en positiv kursreaktion. En af dem var chefaktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets:

»Ordren var ventet i markedet, men prisen er højere end ventet, hvorfor vi ser ordren kunne løfte aktien i dag,« skrev han i en kommentar inden markedsåbning.

Også kollegaen Søren Løntoft Hansen fra Sydbank regnede med en kursstigning fra handelsstart.

Det begrundede han blandt andet med, at den amerikanske regering, som før har bestilt Imvamune-vacciner for i alt 233 mio. dollar., har et ønske om på længere sigt at beskytte 66 mio. amerikanere, hvilket ifølge Sydbanks senioraktieanalytiker svarer til 132 mio. doser

»Så der er mulighed for yderligere kontrakter efter 2020 - vel at mærke til en rigtig god pris. Det bør sikre Bavarian-aktien en positiv kursreaktion torsdag,« fastslog Søren Løntoft Hansen op til åbning i en skriftlig kommentar.

Bavarian Nordic har på det seneste været inde i en god periode, efter at selskabet fredag 15. september næsten fik halveret sin markedsværdi, da det skrottede udviklingen af prostatakræftmidlet Prostvac efter manglende resultater.

Siden dette er aktien steget med lidt mere end 20 pct. Det giver selskabet en øjeblikkelig markedsværdi på omtrent 9,3 mia. kr.