Bavarian på vej mod ny koppevaccine-ordre fra USA

Bavarian Nordic kan være på vej til at modtage endnu en ordre fra de amerikanske myndigheder på koppevaccinen Imvamune, efter at finansieringen til bestillingen efter sigende skulle være faldet på plads.

Bavarian Nordic tog i sommer første spadestik til en ny fabrik ved Kvistgård i Nordsjælland. En ny stor ordre på koppevaccine til USA rygtes nu på vej. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På trods af vedvarende tale om besparelser på det amerikanske statsbudget, skulle de fornødne dollar til nye koppevacciner til det amerikanske forsvar under rammeaftalen med Bavarian Nordic nemlig være faldet på plads, skriver Bloomberg News.

Dermed kan der være en ny ordre på mindst 100 mio. dollar på vej i retning af det danske selskab - formentlig i 2014, skriver nyhedsbureauet.

»Der er forlydender om, at finansieringen til en ny bestilling af koppevacciner fra de amerikanske myndigheder i 2014 er faldet på plads. Den har ikke været på plads tidligere, men det er den tilsyneladende nu på trods af snakken om besparelser,« siger Kim Sejdelin, der er aktiehandler hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

I april meddelte Bavarian Nordic, at man havde opnået en ny kontrakt med den amerikanske stat på koppevacciner for op til 228 mio. dollar. 110 mio. af disse var bevilliget i den amerikanske finanslov for 2013 mens resten skulle bevilliges i finansloven for 2014.

Torsdagens nyhed drejer sig højst sandsynligt om denne resterende del af finansieringen af rammeaftalen på 228 mio. dollar.

Administrerende direktør i Bavarian Nordic Anders Hedegaard fortæller til Ritzau Finans, med forbehold for, at han ikke selv har set forslaget, at selskabet har forventet at modtage pengene og har indregnet dette i sine forventninger til fremtiden.

»Men det er klart, at intet er 100 pct. sikkert, før vi modtager ordren,« siger Anders Hedegaard til Ritzau Finans.