Bavarian overgik egne forventninger i 2014

Bavarian Nordic slog akkurat egne forventninger i 2014, der bød på flere store aftaler.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Biotek- og vaccineselskabet leverede en lille omsætningsfremgang til 1217 mio. kr. fra 1213 mio. kr., mens driftsresultatet faldt til 16,7 mio. kr. fra 33,4 mio. kr. Såvel omsætning som driftsresultatet er en anelse bedre, end ledelsen stillede i udsigt i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal. Forventningen lød en omsætning på ca. 1200 mio. kr. samt et nulresultat målt på driftsresultatet.

- 2014 var et stærkt år for Bavarian Nordic, hvor vi indfriede vores finansielle og operationelle mål, og endda oversteg vores egne forventninger, da nye muligheder viste sig i løbet af året, konstaterer administrerende direktør Paul Chaplin i regnskabet.

Han fremhæver det seneste halve års store partneraftaler, herunder med Johnson & Johnson om udvikling af en ebolavaccine samt ikke mindst selskabets hidtil største partneraftale med Bristol-Myers Squibb om udvikling af prostatacancermidlet Prostvac. Den aftale blev indgået i sidste uge, og omfatter milepælsbetalinger på potentielt 975 mio. dollar.

- Vi er nu i en overgangsfase, hvor vi forbereder en udvidelse af pipelinen inden for sygdomsområder med et udækket medicinsk behov. Samtidig fortsætter vores arbejde med at udvide vores produktionskompetencer, således at vi kan indfri såvel nuværende som fremtidige produktionsaftaler, konstaterer Paul Chaplin.

Bavarian fik i 2015 et overskud efter skat på 25,9 mio. kr. mod et tab på 46,7 mio. kr. i 2013.

Bavarian Nordic venter i 2015 en omsætning i størrelsesordenen 1000 mio. kr. samt nulresultat af primær drift.

Koncernens kapitalberedskab forventes at være i størrelsesordenen 1100 mio. kr. ved årets udgang. Ved udgangen af 2014 var kapitalberedskabet på 978 mio. kr.

/ritzau/FINANS