Bavarian opnår positive resultater med vaccine mod RS-virus -NY

Bavarian Nordic har opnået positive resultater med sin vaccine mod RS-virus i det første fase 1-forsøg.

Bavarian Nordic har opnået positive resultater med sin vaccine mod RS-virus i det første fase 1-forsøg.. (Foto: Betina Garcia/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia

Den såkaldte RSV-vaccine, der er et middel mod en virus i luftvejene, fremkaldte ingen uventede eller alvorlige bivirkninger hos patienterne, oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

I det første fase 1-forsøg var forsøgspersonerne inddelt i tre grupper - voksne der fik en lav dosis, voksne, der fik en høj dosis, og ældre, der ligeledes fik en høj dosis. Forsøget viste, at forsøgspersonerne fik et "markant forstærket antistof og T-cellerespons" mod virussen efter vaccinationen.

»Disse resultater indikerer, at den har potentiale til at blive den første bredspektrede vaccine mod RS-virus, og at den yder større beskyttelse end eksisterende behandlinger eller andre vacciner under udvikling,« siger Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic, i meddelelsen.

I meddelelsen fremgår det, at der på et senere tidspunkt vil blive offentliggjort yderligere resultater af forsøget. Allerede i andet halvår påbegyndes nye forsøg med vaccinen mod en virus i luftvejene, som særligt er farlig for børn under to år.

»Vi ser frem til at påbegynde fase 2 forsøg i en ældre befolkningsgruppe i andet halvår 2016 samt fase 1 forsøg i børn i 2017,« udtaler direktøren.