Bavarian Nordic vil følge i Genmabs gyldne spor

Det danske biotekselskab Bavarian Nordic har tre potentielle guldæg i pipelinen, som i bedste fald kan føre til samme eksplosive vækst, som set i børsdarlingen Genmab.

Det danske biotekselskab Bavarian Nordic har tre potentielle guldæg i pipelinen, som i bedste fald kan føre til samme eksplosive vækst, som set i børsdarlingen Genmab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Jeg er ret sikker på, at en eller flere ting i vores pipeline vil virke, og vi behøver kun, at en af dem virker for at transformere dette selskab til et Genmab, lyder der fra topchef Paul Chaplin overfor Børsen.

Der er afgørende data i vente for de tre håbefulde midler, som konkret er Prostvac, et middel mod prostatakræft, en RSV-vaccine og en bredere virkende kræftvaccine under navnet CV-301.

De tidligst forventede data udkommer for Prostvac i første halvår af 2017 og forventes af Nordea Markets potentielt at kunne fordoble Bavarians værdi i tilfælde af gode resultater. Modsat vurderer de, at resultater under forventning kan barbere 20-30 pct. af den ambitiøse biotekvirksomheds værdi.

RSV-midlet tilskrives kun værdi af et fåtal af analytikere, og afgørende data forventes først i 2018, men Nordea Markets har dog tidligere beregnet en potentiel gevinst på 200 kr. pr. aktie, skulle Bavarian have succes med midlet. CV-301 er endnu længere fra mål, med forventede data i 2019, skriver Børsen.