Bavarian Nordic indleder fase 2-forsøg med vaccine mod ebola

Bavarian Nordic oplyser i en meddelelse til fondsbørsen, at Oxford Vaccines Group har påbegyndt et fase 2 klinisk forsøg med prime-boost forsøgsvaccinen mod ebola, der kombinerer det danske selskabs MVA-BN vaccine med en anden vaccine fra Janssen Pharmaceutical Companies.

Foto: Betina Garcia. Bavarian Nordic oplyser i en meddelelse til fondsbørsen, at Oxford Vaccines Group har påbegyndt et fase 2 klinisk forsøg med prime-boost forsøgsvaccinen mod ebola, der kombinerer det danske selskabs MVA-BN vaccine med en anden vaccine fra Janssen Pharmaceutical Companies. ARKIVFOTO
Læs mere
Fold sammen

De første frivillige har modtaget den første vaccination, fremgår det af meddelelsen.

Foreløbige resultater fra det første fase 1 forsøg med vaccinen i mennesker, som blev præsenteret af Janssen i maj for en rådgivningskomité i de amerikanske sundhedsmyndigheder, indikerede, at prime-boost vaccinen var immunogen, uanset hvilken rækkefølge de to vacciner blev givet, og kun fremkaldte midlertidige bivirkninger som normalt forekommer ved vaccination.

Fase 2 forsøget, der skal udføres i Storbritannien og Frankrig, er et randomiseret og placebokontrolleret forsøg, der har til formål at evaluere sikkerheden, tolerabiliteten og immunogeniciteten af den heterologe prime-boost vaccine.

Forsøget i Storbritannien ledes af Oxford Vaccines Group, en del af University of Oxford, Department of Paediatrics.

/ritzau/FINANS