Bavarian Nordic glæder sig trods tab på 155 millioner

Medicinalselskabet Bavarian har ikke fået mange penge i kassen i første halvår, men smiler alligevel.

Bavarian Nordic er ikke bekymret over, at selskabet tabte millioner i første halvår. Fold sammen
Læs mere

Asger Aamunds måske mest succesfulde projekt, Bavarian Nordic, har smilene fremme, på trods af at regnskabstallene for første halvår er miserable.

Omsætningen styrtede til 139 millioner kroner fra 624 millioner og i stedet for et overskud på 107 millioner kroner er der tabt 155 millioner kroner.

- Jeg er meget tilfreds med selskabets udvikling i år. Vi har haft succes med at videreudvikle vores relationer til både den amerikanske og den canadiske regering, hvilket har resulteret i nye ordrer på Imvamune koppevaccine til levering i 2016 og frem.

- Nye forskningsprogrammer er sat i gang i samarbejde med forskellige offentlige institutioner, skriver administrerende direktør Paul Chaplin.

Medicinalbranchen for et selskab i Bavarian Nordics situation er da også speciel på den måde, at pengene gerne kommer i store engangsbetalinger, når lægemidler under udvikling når vigtige milepæle.

- Som tidligere udmeldt vil produktion og frigivelse af kommercielle produkter overvejende ske senere i 2016, hvorfor mere end 85 procent af årets omsætning forventes at blive indtægtsført i andet halvår 2016, skriver Bavarian Nordic i regnskabet.

Det er da også gået pænt fremad for den del af forretningen, der gerne skulle indbringe milliarder på sigt.

Bavarian Nordic udvikler nemlig, ud over sin kendte koppevaccine, flere midler mod kræft i samarbejde med store medicinalgiganter.

Selskaber udvikler midlet Prostvac mod prostatakræft, og det bliver nu undersøgt i en stribe andre studier. Det samme sker med midlet Opdivo og flere andre potentielle nye midler mod kræft.

- Med påbegyndelse af fase to studier inden for både RS-virus og lungekræft i dette efterår har vores pipeline aldrig været stærkere, og flere studier er undervejs umiddelbart derefter.

- Prostvac fase 3 forsøget fortsætter frem mod de endelige overlevelsesdata, som vi forventer i 2017, og flere nye studier vil blive påbegyndt af vores samarbejdspartnere, såvel som monoterapi, som i kombination med andre lægemider, skriver Bavarian Nordic.

/ritzau/