Bavarian Nordic får kæmpe ordre i USA

Bavarian får kobbevaccine-ordre på 133 mio. dollar, svarende til cirka 900 mio. kr., fra de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bavarian Nordic har fået en ordre til Biomedical Advanced Research and Development Authority (Barda), der er en del af det amerikanske sundhedsministerium. Ordren er på 133 mio. dollar (900 mio. kr.) for bulkproduktion af den såkaldt ikke- replikerende koppevaccine Imvamune.

Det oplyser Bavarian Nordic

Bulkvaccinen under den nye kontrakt vil blive produceret og indtægtsført i 2016, løbende ind i 2017, og påvirker således ikke selskabets forventninger til det økonomiske resultat for 2015.

- Denne ordre lader sig gøre på grund af en tidligere ordre fra Barda, som har gjort det muligt at skabe en ny proces til at forlænge holdbarheden af bulkvaccinen. Denne proces giver myndighederne større fleksibilitet til oplagring af vores vacciner. Bulkvaccinen kan blive til de første doser af frysetørret Imvamune, når denne bliver godkendt til anvendelse i nødsituationer, udtaler Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic.

Den nye ordre er en udvidelse af en tidligere kontrakt.

Bavarian Nordic vil producere og oplagre Imvamune bulkvaccine.

- Bulkvaccinen vil potentielt kunne konverteres til frysetørret Imvamune på et senere tidspunkt, når produktionsprocessen for denne udgave er overført til en kommerciel linje og er blevet godkendt af de amerikanske myndigheder, oplyser selskabet.

Den frysetørrede udgave af koppevaccinen ventes at kunne nedbringe omkostningerne til et beredskabslager grundet en længere holdbarhed og vil erstatte den flydende-frosne udgave af IMVAMUNE, der allerede lagerføres af amerikanerne.

Bavarian Nordic offentliggjorde fornylig positive resultater fra et afgørende fase 2 forsøg med den frysetørrede udgave af Imvamune, som viste, at denne fremkalder en tilsvarende antistofrespons som den flydende-frosne udgave. Den kliniske udvikling er nu tilendebragt, og det sidste udestående krav for at kunne oplagre den frysetørrede udgave af vaccinen i USA, er overførslen af produktionsprocessen, hvilket ventes opfyldt inden årets udgang.

/ritzau/FINANS