Bavarian leverer vækst og overskud i andet kvartal

Foto: Betina Garcia. Arkivfoto fra Bavarian Nordic i München.
Læs mere
Fold sammen

Bavarian Nordic havde fremgang i andet kvartal, hvor det også blev til sorte tal på bundlinjen.

Vaccineselskabet omsatte for 397,3 mio. kr. mod 116,6 mio. kr. året før. Driftsresultatetet vendte til et overskud på 102,4 mio. kr. fra et underskud på 54,0 mio. kr., og bundlinjen viste et plus på 46,3 mio. kr. mod et tab på 25,8 mio. kr. i samme periode sidste år.

Omsætningen stammer hovedsageligt fra salget af koppevaccinen Imvamune til den amerikanske regering, og leverancerne udviklede sig på linje med forventningerne.

Desuden fastholder Bavarian tidsplanen for de imødesete fase 3 resultater med kræftmidlet Prostvac. Der ventes fortsat en en tredje interimanalyse i september 2017 samt endelige resultater i fjerde kvartal 2017.

Bavarian Nordic fastholder forventningerne til 2017 om en omsætning på 1300 mio. kr. samt et resultat af primær drift på 350 mio. kr. Koncernens kapitalberedskab ventes desuden fortsat at være på omkring 2600 mio. kr. ved årets udgang.

Omsætningen i 2017 vil hovedsageligt hidrøre fra salg af Imvamune til den amerikanske regering, men også fra indtægtsførelse af forudbetalingen fra den amerikanske medicinalvirksomhed Bristol-Myers vedrørende Prostvac, hvilket afhænger af, at der foreligger resultater fra fase 3-studet i andet halvår 2017.