Bavarian leverede overskud i første kvartal

Bavarian Nordic kom ud af første kvartal med en omsætning på 286 mio. mio. kr. mod 206 mio. kr. i samme periode året før.

Bavarian Nordic kom ud af første kvartal med en omsætning på 286 mio. mio. kr. mod 206 mio. kr. i samme periode året før. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det resulterede i et driftsoverskud på 3,4 mio. kr. mod et underskud i første kvartal 2013 på 47,6 mio. kr.

Aktionærerne kan glæde sig over et overskud på 1,2 mio. kr. mod et underskud på 34 mio. kr. året før.

- Begge vores divisioner har gjort solide fremskridt mod de mål, vi har sat for året. Fase 3 studiet med Prostvac modtog fornylig regulatoriske godkendelser i de to tilbageværende lande, Tyskland og Holland, og via et nyt NCI-sponsoreret fase 2 studie med CV-301 i blærecancer udvidede vi desuden som planlagt vores pipeline inden for cancerimmunterapi. Vi er også tilfredse med Barda's (en afdeling under det amerikanske sundhedsministerium, red.) nylige udnyttelse af en kontraktoption, der skal finansiere overførslen af produktionsprocessen for frysetørret Imvamune koppevaccine til en større, kommerciel produktionslinje, udtaler Anders Hedegaard, administrerende direktør i Bavarian Nordic.

Selskabet fremhæver, at der første kvartal realiseredes et lavere dækningsbidrag for salg af Imvamune koppevacciner.

- Det skyldes midlertidigt højere produktionsomkostninger, der knytter sig til produktionen i en kortere periode i 2013. Som tidligere meddelt forventes dækningsbidraget for hele året at være på niveau med 2013, understreger selskabet.

Selskabet fastholder forventningerne til det økonomiske resultat for 2014.

Der ventes en omsætning på 1200 mio. kr. og et nulresultat før skat.