Bavarian kan fejre positive resultater med sin koppevaccine Imvamune

Bavarian Nordic har sikret sig positive resultater fra de afsluttende fase 3-forsøg med sin koppevaccine Imvamune. Resultaterne viser, at vaccinen er sikker at bruge og giver den ønskede effekt, oplyser selskabet i en meddelelse.

Bavarian Nordic har allerede leveret 28 millioner doser flydende-frosset Imvamune til det amerikanske myndigheder, der har indkøbt vaccinen til sine strategiske nationale beredskabslager allerede inden godkendelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På baggrund af studierne planlægger Bavarian at indsende registreringsansøgning til den amerikanske lægemiddelstyrelse i andet halvår med fast track status, hvilket giver kortere behandlingstid.

Samtidig vil Bavarian - hvis produktet godkendes - blive belønnet med et værdibevis - eller en såkaldt "priority review voucher," der giver mulighed for at få reduceret behandlingstiden af et andet og valgfrit lægemiddel.

»Forsøgets succes repræsenterer en stor bedrift for Bavarian Nordic. Disse samt tidligere forsøgsresultater bekræfter Imvamunes potentiale til at beskytte mod kopper og understøtter en produktgodkendelse hos de amerikanske sundhedsmyndigheder«, siger administrerende direktør i Bavarian Paul Chaplin ifølge en meddelelse.

Ender Bavarian med at modtage en "priority review voucher," kan det være et særdeles værdifuldt aktiv.

Eksempelvis købte det franske medicinalselskab Sanofi i 2015 en sådan voucher for 245 mio. dollar - eller knap 1,5 mia. kr.

Priserne svinger dog noget. I slutningen af 2017 solgte biotekselskaberne Biomarin og Ultragenyx hver en voucher for henholdsvis 125 mio. dollar og 130 mio. dollar.

Selv konstaterer Bavarian blot, at der er tale om et aktiv, der kan sælges.

»Hvis produktgodkendelsen opnås, vil selskabet samtidig være berettiget til at modtage en såkaldt "Priority Review Voucher", som kan anvendes til at fremskynde godkendelsesprocessen ved en fremtidig registreringsansøgning, og som desuden er et salgsbart aktiv,« hedder det i meddelelsen.

Bavarian Nordic har allerede leveret 28 millioner doser flydende-frosset Imvamune til det amerikanske myndigheder, der har indkøbt vaccinen til sine strategiske nationale beredskabslager allerede inden godkendelsen. Bavarian har desuden igangværende kontrakter med de amerikanske myndigheder med henblik på at forny lageret med en frysetørret udgave af vaccinen, der har en længere holdbarhed.