Bavarian indgår kæmpe aftale om cancervaccine

Bavarian Nordic har indgået en aftale med medicinalselskabet Bristol-Myers om prostatavaccinen Prostvac. Aftalen giver Bristol-Myers Squibb eksklusiv option til at licensere og kommercialisere Prostvac og kan indbringe det danske biotekselskab op mod 6,5 milliarder kr.

Aftalen kan indbringe det danske biotekselskab op mod 6,5 milliarder kr. ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bavarian Nordic har onsdag underskrevet sin hidtil største aftale med et af verdens førende medicinalselskaber, Bristol-Myers Squibb (BMS), om videreudvikling og markedsføring af cancervaccinen PROSTVAC - en moderne immunterapi, der har vist særdeles lovende resultater i behandlingen af fremskreden prostatacancer. Det oplyser biotekselskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Options- og licensaftalen kan potentielt indbringe Bavarian Nordic i omegnen af 6,5 milliarder kroner foruden royalty-betalinger knyttet til salget af PROSTVAC.

Aftalen er skruet sammen af en række elementer og betalinger, som tilsammen kan indbringe Bavarian Nordic i omegnen af de 6,5 milliarder kroner, hvis fase 3 forsøget bekræfter de hidtidige resultater med PROSTVAC. Betalingerne vil forfalde i takt med, at studiet afsluttes, at PROSTVAC bliver godkendt i USA, Europa og Japan og når det årlige salg når specificerede mål. Dertil kommer royalties.