Bavarian fortsætter med middel mod kræft

Bavarian Nordic fortsætter med fase 3-studiet med sin lægemiddelkandidat Prostvac mod prostatacancer.

Fase 3-studiet med Prostvac omfatter 1297 patienter, og den anden interimanalyse blev gennemført, da der var sket 321 dødsfald blandt de rekrutterede patienter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det står klart, efter at den anden planlagte interimanalyse blev gennemført i juli og bekræftede, at studiet bør fortsætte uden ændringer, oplyser Bavarian i sit regnskab for andet kvartal.

Studiet fortsætter nu frem mod de endelige overlevelsesdata, der ventes i 2017.

Fase 3-studiet med Prostvac omfatter 1297 patienter, og den anden interimanalyse blev gennemført, da der var sket 321 dødsfald blandt de rekrutterede patienter. En tredje analyse vil blive gennemført, når der er sket 427 dødsfald, mens den sidste analyse udløses, når der er sket 534 dødsfald.

Interimanalyserne gennemføres af en uafhængig datakomité med henblik på at afgøre, om studiet skal fortsætte uændret, eller om det skal justeres, eller stoppes enten fordi det undersøgte lægemiddel er uden effekt, eller at datapakken viser så gode resultater, at der kan indsendes registreringsansøgning til myndighederne.

»Der har vi fået at vide, at fase 3-studiet fortsætter uden justeringer,« siger koncernfinansdirektør Ole Larsen til Ritzau Finans.

Hos Jyske Bank havde senioranalytiker Frank Hørning Andersen håbet på, at data ved interimanalysen havde været stærke nok til, at der kunne indsendes registreringsansøgning.

»Det havde selvfølgelig været fedt, men casen er i for sig uændret, da studiet nu fortsætter frem mod tredje interimanalyse og de endelige data,« siger Jyske Bank-analytikeren.

Aktien i Bavarian berøres heller ikke af, at enkelte i markedet havde håbet på, at den foreløbige analyse havde vist statistisk signifikans allerede nu. Bavarian stiger 0,6 pct. til 246,50 kr.