Bavarian fastholder forventninger efter kvartalsunderskud

Biotekselskabet Bavarian Nordic fastholder forventningerne til hele året i et regnskab for første kvartal, der bød på et nettounderskud på 129 mio. kr. mod et overskud på 45 mio. kr. i samme periode sidste år.

Biotekselskabet Bavarian Nordic fastholder forventningerne til hele året i et regnskab for første kvartal, der bød på et nettounderskud på 129 mio. kr. mod et overskud på 45 mio. kr. i samme periode sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia

Udviklingen i første kvartal betegner selskabet som "på linje med forventningerne, da mere end 90 pct. af årets omsætning ventes at ramme regnskabet i andet halvår af 2016".

Omsætningen i første kvartal landede på beskedne 23 mio. kr. mod 235 mio. kr. i de første tre måneder af 2015. Forsknings- og udviklingsomkostningerne var på 104 mio. kr. i kvartalet, hvilket var et fald fra 119 mio. kr.

»Faldet (i forsknings- og udviklingsomkostningerne, red) er primært relateret til reorganiseringen i marts 2015, hvor den californiske organisation blev reduceret med ca. 40 medarbejdere,« forklarer Bavarian i regnskabet.

Vil undersøge vaccineteknologi i zikavirus

Bavarian Nordic skriver i regnskabet endvidere, at det vil undersøge muligheden for at udvikle selskabets vaccineteknologi MVA-BN til at kunne omfatte zikavirus.

Den eventuelle udvikling af en vaccine mod zikavirus er dog umiddelbart afhængig af finansiering ude fra, afslører det danske selskab.

»På foranledning af visse sundhedsmyndigheder, herunder BARDA og WHO, vil Bavarian Nordic undersøge den potentielle anvendelse af MVA-BN til forebyggelse af zikavirus samt andre nye infektionssygdomme. Den fremtidige udvikling inden for disse områder vil afhænge af muligheden for at opnå finansiering,« skriver Bavarian Nordic.

Bavarian Nordic fastholder forventningerne til 2016 om en omsætning på 1000 mio. kr. samt et nulresultat på driften (EBIT).

Koncernens kapitalberedskab forventes endvidere at være i størrelsesorden 1900 mio. kr. ved årets udgang - efter at Bavarian gennemførte en kapitalforhøjelse i april.