Bavarian får godkendt koppevaccine i Canada

Bavarian Nordisk har af de canadiske sundhedsmyndigheder fået godkendt sin koppevaccine Imvamune til vaccination mod koppevirus i nødsituationer.

»Denne godkendelse er en yderligere validering af vores MVA-BN vaccineteknologi,« siger Anders Hedegaard (bill.), Bavarians topchef. Fold sammen
Læs mere
Foto: LISELOTTE SABROE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det meddeler det danske selskab, der har samarbejdet med den canadiske regering om landets biologiske forsvar siden 2008, da Bavarian fik en kontrakt på levering af 20.000 doser Imvamune, som blev fulgt op af en suppleringsordre i 2012.

Imvamune er godkendt til voksne, der er kontraindikeret til vaccination med replikerende koppevacciner, hvilket vil sige personer med svækket immunforsvar og hudlidelser, meddeler Bavarian Nordic, der tidligere i år modtog EU-kommissionens godkendelse til brug i den generelle voksne befolkning i alle 28 EU-lande.

»Den canadiske godkendelse af Imvamune er en fortsættelse af vores gode samarbejder med regeringer om deres biologiske beredskab. Vi har samarbejdet med den amerikanske regering omkring udviklingen af vores koppevaccine i mere end 10 år, og er tilfredse med, at Canada nu også drager nytte af dette succesfulde samarbejde,« udtaler Anders Hedegaard, administrerende direktør i Bavarian Nordic.

»Denne godkendelse er en yderligere validering af vores MVA-BN vaccineteknologi, som vi har udviklet og kommercialiseret med succes,« fortsætter Bavarians topchef i meddelelsen.