Bavarian er et skridt nærmere lungekræftstudie

Bavarian Nordic har fået gjort nogle praktiske forberedelse til et kliniske studie med sin lægemiddelkandidat CV301 i kombination med kræftmidlet Opdivo fra det amerikanske medicinalselskab Bristol-Myers Squibb, BMS. Det er sket med en aftale med BMS om at levere Opdivo til brug i studiet i patienter med ikke-småcellet lungekræft.

Bavarian Nordic finansierer studiet, der vil omfatte omkring 160 patienter, og vil undersøge eventuelle fordele ved at kombinere CV301 med Opdivo, der i forvejen er godkendt som andenbehandling af lungekræftpatienter samt også til behandling af andre kræftformer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bavarian Nordic finansierer studiet, der vil omfatte omkring 160 patienter, og vil undersøge eventuelle fordele ved at kombinere CV301 med Opdivo, der i forvejen er godkendt som andenbehandling af lungekræftpatienter samt også til behandling af andre kræftformer.

»Vi er meget tilfredse med at indgå denne aftale med BMS. Vi har gennem længere tid haft vores øjne på potentialet for at kombinere vores kræftvacciner med checkpoint-inhibitorer, og nu er det ved at være en realitet, idet vi atter har været i stand til at indgå en aftale med det førende immunonkologi-selskab i verden, denne gang med henblik på at evaluere den potentielle synergi mellem vores programmer til fordel for patienter med lungekræft. Vi ser frem til at påbegynde forsøget senere i år,« siger Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic, ifølge en meddelelse.

Bavarian Nordic har alle kommercielle rettigheder til CV301, og der er ingen forpligtelser forbundet med aftalen for BMS ud over levering af lægemidlet.

Bavarian har en til gengæld partneraftale med BMS vedrørende lægemiddelkandidaten Prostvac mod prostatakræft.