Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Det fremgår af en meddelelse fra selskabet efter et succesrigt studie med med lægemiddelkandidaten CV-301 i patienter med metastatisk tyktarmscancer efter operation for nyligt blev offentliggjort i tidsskriftet Annals of Surgery.
De gode resultater er medvirkende til, at Bavarian Nordic har besluttet at underskrive en kontrakt med amerikanske National Cancer Institute, der sikrer selskabet rettighederne til behandling af tyktarmscancer med CV-301. Selskabet har i forvejen rettighederne til blandt andet bryst-, lunge-, og æggestokcancer.
- Vi er meget glade for at kunne udvide potentialet i vores cancerimmunterapier til også at omfatte tyktarmscancer. Det giver os mulighed for at udvide vores kliniske pipeline inden for en række større cancerformer. Vi har hidtil vist meget lovende resultater med Prostvac til behandling af prostatacancer - den linje håber vi at kunne fortsætte med CV-301, udtaler topchef Anders Hedegaard i meddelelsen og fortsætter:
- Vi vil senere på året vurdere den samlede portefølje af behandlinger med CV-301 og præsentere en strategi for den videre udvikling heraf.
I forvejen har Bavarian Nordic sendt lægemiddelkandidaten Prostvac i den afsluttende kliniske udviklingsfase 3.
Studiet med CV-301 er foretaget på Duke Universitet Medical Center i USA, og omfatter 74 patienter, der var sygdomsfrie efter fjernelse af dele af tyktarmen. Patienterne blev behandlet med kemoterapi efterfulgt af CV-301 enten som dendritceller modificeret med CV-301 eller CV-301 i kombination med GM-CSF. I sammenligning med en tilsvarende patientgruppe, der også havde fået fjernet dele af tyktarmen og modtog kemoterapi, kunne der vises en markant forbedret overlevelse for de patienter, som modtog CV-301, oplyser Bavarian. Behandlingen var i øvrigt veltolereret.