Bavarian-direktør: Endnu et kvartal er gået som planlagt

Bavarian Nordic har fulgt sine egne planer i første kvartal, som selskabet på forhånd havde meldt ud kun ville bidrage med en meget lille del af årets ventede salg på omkring 1 mia. kr.

Bavarian Nordic har fulgt sine egne planer i første kvartal, som selskabet på forhånd havde meldt ud kun ville bidrage med en meget lille del af årets ventede salg på omkring 1 mia. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: HOW HWEE YOUNG

Omsætningen landede på beskedne 23 mio. kr. mod 235 mio. kr. i de første tre måneder af 2015. Forsknings- og udviklingsomkostningerne var på 104 mio. kr. i kvartalet, og sammen med andre omkostninger medvirkede det til et driftsunderskud på 152,7 mio. kr. mod et underskud på 40,2 mio. kr. i samme periode sidste år.

Forventningerne om et nulresultat på driften fastholdes dog, og der er heller ikke ændret på forudsigelsen om en omsætning på omkring 1 mia. kr., hvoraf cirka 90 pct. vil blive bogført i andet halvår.

»Vi har haft endnu et kvartal, hvor tingene er gået som planlagt,« siger koncernfinansdirektør Ole Larsen til Ritzau Finans.

Han peger på, at fase 3-studiet af lægemiddelkandidaten Prostvac mod prostatakræft skrider fremad.

»Vi har rykket pipelinen frem og fået startet nogle nye studier med Prostvac i samarbejde med National Cancer Institute, vi har lavet den første delanalyse på Prostvac, og vi har sikret vores kapitalberedskab gennem den rettede emission, hvor vi hentede, hvad der svarer til omkring 100 mio. dollar,« siger Ole Larsen.

At omsætningen i den første del af året ikke er større, skyldes at produktionen og frigivelsen af Bavarians koppevaccine i henhold til aftalerne med den amerikanske regering først ventes indtægtsført i den sidste del af året.

Blandt de næste væsentlige milepæle er fase 1-studiet med Bavarians RSV-vaccine, der er et middel mod en virus i luftvejene, der er særligt farlig for børn under to år.

»Og så er der forventning om en interimanalyse på Prostvac senere på året,« siger Ole Larsen, uden at ville komme tidspunkt nærmere.

Endelig venter Bavarian i samarbejde med partneren Bristol Myers-Squibb at indlede to kombinationsstudier med Prostvac og andre kræftmidler, der tilhørerklassen af såkaldte »check point inhibitors«.