Bavarian: Data fra fase 3-studie er stadig ikke tilgængelige

Når den uafhængige dataovervågningskomité har anbefalet at stoppe Bavarians fase 3-studie med lægemiddelkandidaten Prostvac til behandling af kastrationsresistent prostatakræft, så skyldes det, at studiet ikke længere tjente noget formål. Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.

Arkivfoto: Når den uafhængige dataovervågningskomité har anbefalet at stoppe Bavarians fase 3-studie med lægemiddelkandidaten Prostvac til behandling af kastrationsresistent prostatakræft, så skyldes det, at studiet ikke længere tjente noget formål. Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Præcis hvad data viste, ved Bavarian ikke endnu.

»Vi har ikke nogle detaljerede oplysninger,« siger IR-chef i Bavarian Nordic Rolf Sass Sørensen til Ritzau Finans.

Det skyldes, at data stadig er blindede for omverdenen ud over dataovervågningskomitéen.

Ved at betegne en fortsættelse af studiet som formålsløst, signalerer dataovervågningskomitéen dog, at der ikke er tilstrækkelig forskel mellem studiets tre arme til at påvise, at Prostvac gjorde en mærkbar forskel i forhold til patienternes overlevelse.

Studiet blev gennemført i 1297 patienter, der blev opdelt i tre arme. I to af armene fik patienterne Prostvac med og uden det immunstimulerende stof GM-CSF. Den tredje arm fik placebo.

/ritzau/FINANS