Bavarian-chef: Grundløst kursfald

Medicinalvirksomhedens IR-chef mener aktiemarkedet overreagerer. Dommers afvisning af patentsag er kun midlertidig.

Dommerens foreløbige afvisning af sagen rykker ikke ved Bavarian Nordics tro på, at selskabet vinder patentsagen mod Oxfordo Biomedica. Det siger IR-chef Rolf Sass Sørensen til RB-Børsen.

"Dommeren har brug for flere oplysninger fra vores side, og dem har han givet os 14 dage til at skaffe," siger han og understreger, at det kun er et spørgsmål om, hvorvidt sagen kan køres nu - ikke om den kan køres.

Bavarian Nordic mener, at det engelske selskab har krænket Kvistgård-selskabets patenter. Ifølge Bavarian Nordic har Oxford Biomedica krænket tre patenter, der har forbindelse til teknologien MVA-BN.

Stridens kerne er for nuværende, hvorvidt Oxford Biomedicas produkt kan betegnes som kommercielt - normalt kræver det en FA-godkendelse for, at man kan køre patentretsager i medicinalindustrien i USA. Men Bavarian Nordic mener, at en licensaftale mellem Oxford Biomedica og Sanofi-Aventis gør, at man allerede nu kan betegne produktet som kommercielt.

"Det har udelukkende noget med timingen at gøre. Dommeren har ikke taget stilling til patentretssagen," siger Rolf Sass Sørensen.

Sagen kører ved en distriktsdomstol i Californien i USA.

Bavarian Nordic måtte se sin aktiekursus falde med omkring 5 pct. ved meddelelsen om afslaget, men det er altså grundløst, mener selskabets IR-chef.

(RB-Børsen)