Bavarian-boss ikke overrasket, men glad for vaccineordre

Bavarian Nordic er ikke overrasket over den ordre, som selskabet tidligt tirsdag meldte. Det siger finanschefen, CFO, i selskabet, Ole Larsen, til Ritzau Finans.

Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi har tidligere sagt, at vi var i diskussioner om at lave en kontrakt med de amerikanske myndigheder, der kunne være en forbindelse mellem den nuværende kontrakt og den frysetørrede version af Imvamune«, siger han.

Nu har USA så lavet en bulkordre under den nuværende kontrakt, der kan laves om til en frysetørret vaccine.

»Nu mangler kun godkendelsen af produktionen i stor skala«, forklarer Ole Larsen, og når det er sket vil den netop indgåede ordre kunne frysetørres og så har amerikanerne den frysetørrede version.

At Bavarian ikke er så overrasket, ligger også i det forhold, at selskabet tidligere har meldt ud, at det ventede en ordre på 20 mio. doser over fem år, når det er klar til at levere den frysetørrede version af koppevaccine.

Ordren i dag på 133 mio. dollar dækker langt fra så mange doser.

»Vi er forsigtige med at gå ud med forventninger om doser. Vi leverer her bulk - det vil sige i kæmpeposer - og mangler at få valideret fryseprocessen og ved ikke derfor hvor mange doser sådan en pose giver«, forklarer Ole Larsen.

Han anslår dog, at det er en ordre, der svarer under en tredjedel af de 20 mio. doser.

»Vores seneste ordre, der var en færdigvareordre havde en dosepris på 29,5 dollar. Så da det her er en bulkordre svarer det til under en tredjedel af 20 mio. doser«, oplyser han.

Ole Larsen glæder sig dog over ordrestørrelsen, da den indikerer, at forventningerne om 20 mio. doser over fem år eller 4 mio. doser årligt er fremrykket en smule.

»At forventningerne er fremrykket er glædeligt, da det giver os nogle fantastiske muligheder for at planlægge produktionen optimalt«, siger han. Produktionen skal først starte i andet halvår 2016.