Bavarian begynder første kliniske forsøg med middel til lungekræft

Bavarian Nordic har begyndt et klinisk forsøg, der kombinerer Bavarians cancerimmunterapikandidat CV301 med anti-PD-1 lægemidlet Opdivo (nivolumab) fra Bristol-Myers Squibb.

ARKIVFOTO 2014 af Bavarian Nordic produktion i München Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser Bavarian Nordic.

»Dette forsøg markerer indgangen til lungekræft som et nyt terapiområde for Bavarian Nordic, og vi er glade for at kunne meddele, at forsøget nu er startet,« siger administrerende direktør for Bavarian Nordic Paul Chaplin.Han fremhæver, at CV301 har vist at kunne fremkalde immunresponser mod såkaldte tumorassocierede antigener i en række kræftformer. Dette forsøg er det første, hvori Bavarian søger at vise proof-of-concept for en lovende kombinationsbehandling med vaccinen.

Forsøget omfatter patienter med ikke-småcellet lungekræft, hvor forudgående behandling ikke længere viser effekt, fremgår det.

»Forsøget indledes med et fase 1 sikkerhedsstudie, der vil omfatte op til 40 patienter. Derefter vil et fase 2 forsøg efterfølgende omfatte 120 patienter. Der skal patienterne udvælges tilfældigt med henblik på at modtage behandling enten med nivolumab alene eller i kombination med CV301,« forklarer Bavarian Nordic.Forsøgets primære endemål er overlevelse, men en række sekundære endemål vil desuden blive evalueret, herunder responsrate, progressionsfri overlevelse samt varighed af respons.