Bavarian-aktie i vejret: USA vil købe frysetørret Imvamune

Aktien i Bavarian Nordic ligger fredag ved 10-tiden til en stigning på 3,9 pct. til 364,50 kr. efter en nyhed om, at selskabet kan stå foran modtage en kontrakt fra de amerikanske myndigheder på sin frysetørrede version af koppevaccinen Imvamune.

Aktien i Bavarian Nordic steg fredag til 364,50 kr. efter en nyhed om, at selskabet kan stå foran modtage en kontrakt fra de amerikanske myndigheder på sin frysetørrede version af koppevaccinen Imvamune. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia

Det danske biotekselskab meddeler nemlig, at Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) har offentliggjort, at det har til hensigt at udstede en såkaldt "request for proposal" (RFP) for indkøb af frysetørret Imvamune hos det danske vaccineselskab.

- Vi er meget glade for BARDA's meddelelse. Denne foreløbige kontrakt vil muliggøre overgangen fra vores flydende-frosne udgave af Imvamune til den frysetørrede version. Den langsigtede holdbarhed af denne version vil gøre det muligt for den amerikanske regering at opfylde deres mål om at beskytte en større udsat befolkningsgruppe, udtaler Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic.

- I mere end et årti har vi været en stolt partner med den amerikanske regering i opbygningen af deres biologiske forsvar. Det vil vi vedblive at være og ser frem til at fortsætte vores samarbejde fremover, tilføjer han.

I en anden meddelelse oplyser Bavarian Nordic endvidere, at det efter planen vil komme med de endelige resultater af fase 3-forsøget Prospect i fjerde kvartal.

Det kliniske studie, der har været i gang siden 2014, undersøger midlet Prostvacs effekt på patienter med metastatisk kastrationsresistent prostatakræft.

Tidligere har udmeldingen fra Bavarian været, at resultaterne ville være klar "i andet halvår" i år.

Allerede i september er det dog planen at komme med de foreløbige resultater fra den tredje interimanalyse af studiet, skriver Bavarian Nordic.