Bavarian afslutter svært år i plus med udsigt til stort minus

Bavarian Nordic kom ud af 2017 med et driftsresultat og et kapitalberedskab meget tæt op ad sin egen prognose. Året bød på en stor skuffelse, da fase 3-studiet med lægemiddelkandidaten Prostvac blev stoppet før tid, fordi lægemiddelkandidaten ikke havde den forventede effekt.

Bavarian kom ud af 2017 med en omsætning på 1370 mio. kr. mod 1007 mio. kr. året før. Driftsresultatet, EBIT, landede på 353 mio. kr. mod 33 mio. kr. sidste år og var dermed på linje med ledelsens prognose om et resultat på 350 mio. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»2017 vil sikkert mest blive husket for det fejlslagne resultat for Prostvac, der ikke kunne vise en forbedret overlevelse for patienter med prostatakræft. Vi har dog opbygget en robust virksomhed med flere værdiskabende projekter, der har bidraget til et solidt fremskridt over året,« siger Paul Chaplin, der er administrerende direktør i Bavarian Nordic ifølge regnskabet.

Bavarian kom ud af 2017 med en omsætning på 1370 mio. kr. mod 1007 mio. kr. året før. Driftsresultatet, EBIT, landede på 353 mio. kr. mod 33 mio. kr. sidste år og var dermed på linje med ledelsens prognose om et resultat på 350 mio. kr.

På bundlinjen tjente Bavarian 181 mio. kr. mod 31 mio. kr. i 2016.

I 2018 venter Bavarian en omsætning på 500 mio. kr. samt et negativt resultat af primær drift (EBIT) på 385 mio. kr. Koncernens kapitalberedskab ventes desuden at lande på 1850 mio. kr. ved årets udgang mod 2604 mio. kr. ved udgangen af 2017.

Selskabet fik sidste år en væsentlig kontrakt fra den amerikanske regering på frysetørret koppevaccine, men en stor bid af indtjeningen kommer først senere.

»Vaccinen vedbliver at være en vigtig kilde til indtjening for os, men den fulde værdi af kontrakten vil vi først kunne realisere, når leverancerne starter, hvilket vil ske, når vores planlagte fyldelinje er opført og valideret, forventeligt i 2021.«

»I mellemtiden vil vi fortsætte med at investere væsentligt i vores pipeline med henblik på at sikre fremskridt i vores prioriterede projekter, såsom CV301 og vores RSV vaccine«, siger Paul Chaplin ifølge regnskabet.

Forventningerne til omsætningen i 2018 er fordelt med 350 mio. kr. på Imvamune-forretningen, herunder produktion og oplagring af bulkvacciner samt leverancer til Canada. Desuden ventes yderligere omsætning på 150 mio. kr. fra igangværende forsknings- og udviklingskontrakter.

Forsknings- og udviklingsomkostningerne ventes at udgøre 510 mio. kr. i år. Heraf vil 110 mio. kr. blive udgiftsført som produktionsomkostninger.