Basisbank sælger nødlidende lån til inkassoselskab

Lars Thuesen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Topchefen i Basisbank, Lars Thuesen, sælger en portefølje med misligholdt gæld på 378 mio. kr. til inkassokoncernen B2 Holding. Nye regler vil gøre det mere attraktivt for andre banker at følge trop.

Det skriver Børsen.

»Fremover ønsker vi at koncentrere os om at få nye lån på bøgerne og pleje vores gode kunder, mens inkassovirksomheder er en disciplin for sig selv, hvor du skal have en vis størrelse og kernekompetence for at være 100 pct. skarp, hvilket flere af de store, og som regel internationale selskaber, har,« siger Lars Thuesen til Børsen.

Bankerne vil fremover skulle afskrive mere og tidligere på problematiske udlån, når EU's nye regnskabsstandard, IFRS 9, træder i kraft i januar 2018. Det vil sandsynligvis få flere inkassoselskaber ind i varmen hos bankerne.

»Med nye regnskabsregler skal bankerne fokusere på det, de er bedst til. Derfor burde det være interessant for bankerne at reducere deres misligholdsmasse, hvis der kommer en seriøs køber,« siger Olav Dalen Zahl, topchef i B2 Holding, til Børsen.

De akkumulerede nedskrivninger i danske banker er ifølge Finanstilsynet 60 mia. kr.