Barnebarn til jysk tæppekonge vil blokere for ISS-køb

Parvus Asset Management, G4S’s tredjestørste aktionær, siger nej tak til købet af ISS. Dermed bliver Parvus Asset Management den første navngivne storaktionær i G4S, der offentligt lufter sin utilfredshed med milliardhandlen, der blev meldt ud mandag morgen.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den Londonbaserede kapitalforvalter er G4S’ tredjestørste aktionær og tilfredsheden med G4S’ håndtering af sagen kan ligge på et meget lille sted.

”G4S siger, at de har opbakning fra deres 12 største aktionærer, men det passer ikke. Vi er den tredjestørste aktionær i selskabet, og vi bakker på ingen måde op omkring handlen”, siger den danske medstifter i Parvus Asset Management, Mads Eg Gensmann til Berlingske Business.

Parvus Asset Management har ejet G4S aktier løbende siden 2004, og det seneste opkøb blev gjort for to år siden.

Mads Gensmann, der er barnebarn af den nu afdøde legendariske tæppekonge i Herning, Mads Eg Damgaard fra Egetæpper, fortæller også, at han har været i kontakt med mange af de tyve største aktionærer i G4S og ingen af de kontaktede har været for handlen med ISS.

”Kvaliteten i den organiske vækst i G4S har været noget større end i ISS.Marginerne har også været bedre. Det betyder, at værdien af det vi ejer bliver udvandet”, lyder det fra Gensmann på en telefonlinje fra London.

Ejerskabsbasen i G4S er meget fragmenteret og ved at gå i pressen håber Parvus Asset Management at få andre storaktionærer til at stå ved deres utilfredshed, så købet kan blive stemt ned ved den ekstraordinære generalforsamling d. 2. november.

Ifølge britisk lovgivning skal 75 procent af aktionærerne stemme for handlen for at den kan blive en realitet.

Mads Gensmann påpeger flere punkter, han mener, gør handlen uinteressant:

”ISS har stor eksponering mod Sydeuropa og økonomier, der har det svært, for det andet er det meget nemmere at lave value-added service indenfor security end indenfor rengøring”.

Derudover nævner han de operationelle risici. Blandt andet stejler Parvus Asset Management overfor den impleteringsmæssige risiko ved at skulle få en forretning med 1.2 millioner medarbejdere til at køre.

”Den her handel svarer til at belåne en velbeliggende villa til op over skorstene for at købe nabogrunden, hvor der ligger en gammel benzinstation. Summen af de to er naturligvis mindre attraktiv end den lækre villa alene og samtidig kommer man til at sidde voldsomt hårdt i det med rentebetalinger og afdrag i en mere end usædvanlig usikker økonomisk tid”

Berlingske Business har i dag kontaktet adskillige andre storaktionærer i G4S. Ingen af dem har ønsket at kommenterer sagen lige nu.

Se TV: ISS-salg: En trist dag for DKINFOshop: Rengøringsbranchen effektiviserer sig til god økonomi