Baresso solgt til hovedrig tysk industrifamilie

Kaffekæden Baresso er solgt til tyske Jab Holding, der for nylig købte en lignende kæde i Sverige. Nu planlægger tyskerne stor ekspansion.

Mandag: Kaffekæden Baresso blev mandag solgt til tyske Jab Holding, der for nylig købte en lignende kæde i Sverige. Nu planlægger tyskerne stor ekspansion. På billedet ses Baressos administrerende direktør Kenneth Luciani. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det tyske familieejede konglomerat Jab Holding køber den danske kæde af kaffebarer Baresso for en pris, der vurderes at løbe op i et større trecifret millionbeløb.

Jab Holding Company planlægger nu en nordisk ekspansion, efter at selskabet for tre uger siden overtog den svenske kaffekæde Espresso House for angiveligt 1,9 mia. kr. Dengang lød det, at planen var at gøre Espresso House til en kæde svarende til den succesfulde svenske modekoncern Hennes & Mauritz.

Handlen sker, efter at Baresso med direktør og stifter Kenneth Luciani i spidsen i begyndelsen af året gav investeringsbanken Carnegie mandat til at finde en køber. Det skete efter et skuffende 2013, der tvang ledelsen til at igangsætte en omfattende turnaround-proces.

Baresso har 47 kaffebarer i Danmark, og det seneste regnskab for 2014 viste et overskud på seks mio. kroner. Baresso blev stiftet i 2000 af topchefen, Kenneth P. Luciani, og en lille gruppe investorer. Virksomheden fortsætter med uændret ledelse efter salget til Jab Holding, oplyser parterne.

»På basis af vores stærke brand, relevante nøgleplaceringer og vores baristadrevne kultur, er vi stolte af at have tiltrukket én af verdens største privatejede og langsigtede investorer i branded speciality kaffe. Vi ser frem til at blive en del af Jab Holding Co., som med deres fremragende brands og store ekspertise og styrker vil kunne understøtte vores vækstmuligheder og fortsætte vores udvikling,« udtaler Kenneth P. Luciani i forbindelse med handlen.

Det var mandag ikke muligt at få uddybet, hvor meget Luciani tjener på salget af livsværket.

I Jab Holding glæder de sig til at få Baresso på menukortet.

»Baresso er den førende brandede kaffebarkæde i Danmark, repræsenteret på nøgleplaceringer med en imponerende brandkultur og en stærk ledelse. Sideløbende med vores nyligt annoncerede overtagelse af Espresso House i Sverige mener vi, at vi sammen med Baressos ledelse kan drive udviklingen af virksomheden langt videre,« udtaler Peter Harf fra Jab.

Jab Holding, også kendt som J.A. Benckiser, er investeringsarmen for den meget velhavende tyske Reimann-familie. Reimann-familien kontrollerer gennem Jab Holding bl.a. også den kendte dagligvareproducent Reckit-Benckiser, skomærket Jimmy Choo samt tøjmærket Belstaff.

Jab Holding ejede via kontrollen med selskabet Masterblenders også det kendte danske kaffeklenodie Merrild Kaffe. Men så sent som i fredags solgtes Merrild kaffe fra til den italienske kaffeproducent Lavazza.