Baresso-ejer i vildt opkøbsridt

En af Tysklands rigeste familier har opkøbt endnu en kæde til sin imponerende samling. Det drejer sig om amerikanske Panera, der er blevet solgt for 7,6 milliarder dollars - en af de største restauranthandler i amerikansk historie.

Panera Bread har 2000 butikker og 100.000 ansatte - og nu en ny tysk ejer. Fold sammen
Læs mere
Foto: KENA BETANCUR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tyske rigmandsfamilie, der står bag JAB-holding, tilføjer nu endnu en kæde til sin imponerende portefølje. Det drejer sig om amerikanske frokostkæde Panera, der har 2000 butikker fordelt over USA og Canada og omkring 100.000 ansatte.

Det skriver flere medier, blandt andre BBC og Wall Street Journal.

JAB-holding opkøbte i 2015 den danske kaffekæde Baresso, men lukkede kæden et års tid efter for at åbne dem under det svenske Espressohouse.

På prisskiltet på frokost-kæden Panera stod  den nette sum af 7,6 milliarder dollars, hvilket svarer til 52 milliarder danske kroner. Handelen er den største amerikanske i restaurationsbranchen.

Reimannfamilien ejer investeringsfirmaet JAB, der har hovedsæde i Luxemburg. Familiedynastiet startede tilbage i 1823, hvor Johann Adam Benckiser grundlagde en kemivirksomhed.

I dag er de fire Reimann-søskede nogle af Tysklands rigeste og ejer et bredt spektrum af forskellige brands og kæder, lige fra luksussko fra Jimmy Choo til Krispy Kreme doughnuts. Og altså nu også Panerakæden.

I alt vurderes JABs samlede værdi til at ligge i omegnen af 50 milliarder dollars - 350 milliarder danske kroner.