Barclays hensætter yderligere 7,7 mia. kr. i sag om valutafusk

Den britiske storbank Barclays har besluttet at hensætte yderligere 750 mio. pund (7,7 mia. kr.) i en sag om manipulation med valutakurser, som også flere andre store banker har fået bøder for.

Foto: ANDREW COWIE.
Læs mere
Fold sammen

Den britiske storbank Barclays har besluttet at hensætte yderligere 750 mio. pund (7,7 mia. kr.) i en sag om manipulation med valutakurser, som også flere andre store banker har fået bøder for.

Det oplyser banken i forbindelse med sit årsregnskab, skriver Bloomberg News.

- Vi har fortsat fokus på at adressere udestående problemer inklusive de, der relaterer sig til handel med valuta, siger Antony Jenkins, administrerende direktør i Barclays, i en meddelelse i forbindelse med regnskabet.

De 750 mio. pund (7,7 mia. kr.) er lagt oven i de 500 mio. pund (5,1 mia. kr.), som banken ifølge Reuters allerede havde nedskrevet. Dermed har den britiske bank nu hensat i alt 1,25 mia. pund (12,8 mia. kr.)

Tilbage i november sidste år indgik fem andre storbanker forlig med finansmyndighederne i USA, Storbritannien og Schweiz i den samme sag, hvor valutamæglere har aftalt priser i forbindelse med salg og køb af valuta.

Barclays skriver i regnskabet, at det er i dialog med myndighederne om et forlig i sagen, efter at banken tilbage i november droppede forhandlingerne med myndighederne, mens andre banker som amerikanske Citigroup og schweiziske UBS valgte at acceptere store milliardbøder.

Trods den store hensættelse er der også positive nyheder i Barclays regnskab, hvor man kan læse, at Barclays sidste år formåede at forbedre resultatet før skat med 12 pct. til 5,5 mia. pund (56,3 mia. kr.). Det var samtidig også 200 mio. pund (2,1 mia. kr.) højere, end analytikerne ifølge Bloomberg News på forhånd havde ventet.

Det er blandt andet et omfattende spareprogram på 1,7 mia. pund (17,4 mia. kr.), der har betydet 14.000 stillingsnedlæggelser, som har været med til at løfte resultatet.