Barclays anklages for anden gang i sag om Qatar-lån

Den britiske bank Barclays anklages for anden gang for bedrageri i forbindelse med en kapitalrejsning for milliarder. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stefan Wermuth

Den britiske bank Barclays anklages for anden gang for bedrageri i forbindelse med en kapitalrejsning for milliarder. Banken skaffede under finanskrisen 1,8 mia. pund fra Qatar, og nu bliver banken driftsselskab også inddraget i anklagerne.

Det skriver The Guardian.

The Serious Fraud Office (SFO) anklager Barclays for anden gang i en sag vedrørende lånet, som banken har givet til Qatar, mens mellemøstlige investorer købte aktier i barclays, for at støtte banken under finanskrisen.

- Anklagerne relaterer sig til Barclays finansielle assistance, som den gav til Qatar holding mellem den 1. oktober og 30. november i 2008, hvilket var i form af et 3 mia. dollar-lån, der havde det formål at direkte eller indirekte købe aktier i Barclays.

Anklagen er det seneste træk i SFO-sagen, der strækker sig tilbage til 2012. Sidste år anklagede SFO Barclays moderselskab, dets tidligere administrerende direktør, John Varley, og tre tidligere ansatte for at konspirere om at begå bedrag ved falsk repræsentation.

Ifølge The Guardian risikerer banken at blive idømt en regulatorisk straf, heriblandt en tilbagekaldelse af bankens licenser i Storbritannien og andre lande.