Bankpakken en stor mulighed for pensionskasser

Som en del af bankpakken får danske banker nu mulighed for at supplere den statslige kapital med private penge fra pensionskasser og kapitalfonde.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Pakken gør det muligt for ikke-statslige investorer at skyde penge i bankerne på samme vilkår som staten. Og ser man på de største danske banker, kan det være en rigtig god forretning, vurderer eksperter og analytikere. Det skriver dagbladet Børsen onsdag.

»Det handler om, hvor stor risiko man mener, den pågældende bank har for at gå konkurs. Men alternativet er jo at have aktier, og her er markedet også ekstremt usikkert. Så 9 pct. virker som et fornuftigt afkast for de højtratede banker,« siger Jesper Brydensholt, bank-analytiker i FIH Capital Markets.

PFA Pension overvejer i øjeblikket mulighederne i Bankpakke II.

»Der har på det seneste været lignende obligationsudstedelser fra gode solide banker til en rente på 11 pct. Og hvis man sammenligner med det, så skal de allerbedste banker ligge på en rente der omkring,« siger Henrik Franck, investeringsdirektør i PFA.

»Det kommer an på en konkret vurdering, men vi vil ikke leve med et afkast på 9 pct. på en dårlig bank, når vi kan få 11 pct. på noget, vi anser for en god investering,« tilføjer han.

Ingen garanti
Men han vil ikke garantere bankerne, at PFA stiller op med kapital.

»Der er mange interessante investeringer derude i øjeblikket til at konkurrere om pengene,« siger han og tilføjer:

»Vi skal tænke på at skabe et godt afkast til vores kunder. Så derfor er det som altid på selektiv basis, at vi eventuelt vil investere i dette her.«