Bankpakke understøtter aktierne

Spekulationer om en ny bankpakke holder hånden under de danske bankaktier. De ligger i plus, mens Europas ti største bankers aktier er faldet siden nytår.

Læs mere
Fold sammen
Alene spekulationerne om en ny pakke til de danske banker rækker til at holde hånden under deres aktier. Siden nytår er de danske bankaktier steget, mens Europas største banker alle handles til lavere kurser i dag.

"De danske bankaktier er primært steget, fordi vi i Danmark har stor fokus på den nye bankpakke. Det er ikke, fordi Danmark har bedre konjunkturudsigter end de øvrige lande, for det har vi ikke, og der er heller ingen anden forklaring," siger bankanalytiker Christian Hede fra Jyske Bank.

Strategien om at købe danske bankaktier, fordi regeringen har lovet en bankpakke på op mod 100 milliarder kroner, kan vise sig at være en rigtig farlig strategi. Regeringen har understreget, at der på ingen vis bliver tale om en gave til bankerne, og de 100 milliarder skal på en eller anden måde tilbage i statskassen. Tilmed skal de give staten et afkast, der svarer til, hvad den ellers kunne have fået på markedet.

Læs hele historien i Berlingske Business lørdag