Bankpakke koster hver fjerde Gudme-ansatte jobbet

Velhaverbanken Gudme Raaschou må nu fyre op imod hver fjerde medarbejder, primært på grund af omkostningerne ved at deltage i den første bankpakke, erfarer Business.dk.

I 2006 købte L'Easy ejer Niels Thorborg (t.h.) Gudme Raaschou Bank. Nu må bankdirektør Flemming H. Jensen (t.v.) gennemføre stor fyringsrunde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Jørgensen / Scanpix
Gudme Raaschou Bank vil inden for kort tid fyre mellem 15 og 20 ud af bankens godt 80 ansatte. Det skyldes primært omkostningerne ved at deltage i statsgarantien for bankens indlån, også kendt som Bankpakke 1.

"Det er korrekt, at vi er nødt til at foretage en tilpasning lige som andre banker. For os er et vigtigt element de øgede omkostninger på grund af bankpakke 1. Vi kan sende en del af regningen videre, men vi kommer ikke uden om at skære i omkostningerne, og det er desværre primært personaleomkostninger," siger bankdirektør Flemming Hinsch Jensen til Business.dk.

Betaling for bankpakke øger omkostninger kraftigt
Ifølge Flemming Hinsch Jensen skal Gudme Raaschou Bank betale 22 til 24 millioner kr. årligt for at deltage i bankpakken, hvilket svarer til mere end 20 procent af bankens samlede omkostninger.

"Vi er meget kede af at vi er nødt til at fyre medarbejdere, men det er desværre umuligt at undgå, for vi er nødt til at tilpasse vores omkostninger," siger Flemming Hinsch Jensen.

Der er endnu ikke sat navn på de fyrede, for banken skal først i forhandlinger med Finansforbundet, men fyringerne ventes at blive gennemført inden for få uger.

Specialbank for velhavere
Gudme Raaschou blev stiftet i 1925 som et fondsbørsveksellererselskab, og var indtil børsmæglermonopolet blev brudt i 1987 Danmarks klart førende børsmægler, og en af de eneste børsmælgere der overlevede da bankerne fik lov til at handle med aktier.

Banken blev i 1998 købt af den tyske bank LB Kiel, der siden blev til HSH Nordbank, og blev i 2006 købt af Niels Thorborg, der havde tjent hovedparten af sin formue på L'Easy, der lever af at udleje forbrugerelektronik.

Banken satser i dag på at betjene velhavende privatkunder og i et vist omfang også erhvervskunder og institutionelle investorer.