Banknordik skruer ned for forventningerne

Banknordik indsnævrer forventningerne til 2015 og venter nu, at banken kan præstere et resultat før skat, kursreguleringer og nedskrivninger - et driftsresultat i Banknordik-terminologi - på mellem 200 og 220 mio. kr.

Foto: Liselotte Sabroe.
Læs mere
Fold sammen

Banknordik kom igennem tredje kvartal med et nogenlunde fastholdt indtægtsniveau i forhold til samme kvartal året før, mens en række af de mere volatile poster betød et fald i overskuddet på bundlinjen.

Det fremgår af selskabets regnskab onsdag morgen.

På indtægtssiden var der - som hos så mange andre banker - et fald i renteindtægterne, men det blev opvejet af en stigning i gebyrerne.

En forøgelse af driftsudgifterne betød, at det øverste driftsresultat, målt før nedskrivninger, faldt 8 mio. kr. til 54 mio. kr. i tredje kvartal, men længere nede i regnskabet var der bedre takter.

Nedskrivningerne var netop ikke nedskrivninger, da der for andet kvartal i træk blev tilbageført så mange tidligere nedskrivninger, at posten var i plus med 7 mio. kr. Den havde budt på et minus på 17 mio. kr. i tredje kvartal af 2014.

Engangsposter på 11 mio. kr. pressede overskuddet før skat og værdijusteringer ned til 49 mio. kr., hvilket dog stadig var bedre end de 45 mio. kr., Banknordik præsterede et år forinden.

Uro på de finansielle markeder har dog kostet 20 mio. kr. i kursreguleringer, en tredobling i forhold til året før, og det betød et samlet dyk i resultatet før skat for de fortsættende aktiviteter til 29 mio. kr. mod 39 mio. kr.

Banknordik har sat sit islandske forsikringsselskab Vördur til salg, hvorfor det indgår i regnskabet som ophørende aktiviteter.

Det er med til at presse Banknordiks forventninger til 2015 lidt. Banken regner nu med at præstere et resultat før skat, kursreguleringer og nedskrivninger - et driftsresultat i Banknordik-terminologi - på mellem 200 og 220 mio. kr.