Banknordik sælger islandsk forsikringsvirksomhed

Færøske Banknordik skiller sig af med forsikringsselskabet Vørður, som tidligere på året blev sat til salg, til den islandske bank Arion Banki. Det oplyste banken torsdag aften.

Janus Petersen, forhenværende topchef i Banknordik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Handlen er konstrueret på den måde, at Banknordik i første omgang har solgt 51 pct. af aktierne til Arion Banki, mens den færøske bank har en option på at sælge sine resterende aktier i 2017. Den samlede pris for alle aktierne lyder på 37,3 mio. euro, hvilket svarer til omkring 278 mio. kr.

Banknordisks aktier i Vørður er bogført til 174 mio. kr., og banken regner efter omkostninger og skatter med et provenu på 60 mio. kr.

Banknordiks meddeler, at det er bestyrelsens hensigt at udbetale et beløb, der svarer til forøgelsen af bankens kernekapital fra salget af Vørður, som udbytte. Beløbet forventes at være mindst 100 mio. kr. ved salg af alle aktierne i Vørður.

Den færøske bank oplyser, at eftersom salget af de resterende aktier i Vørður først forventes at blive solgt i 2017, vil udbyttet først ryge tilbage til aktionærerne i 2017.

Frasalget af den islandske forsikringsvirksomhed kommer kun kort tid efter, at banken har sat sin danske erhvervsforretning til salg, hvor der dog endnu ikke er fundet en køber.

Nu er fokus rettet mod det danske privatkundemarked, mens banken på Grønland og Færøerne både vil have forretninger med virksomheder og privatpersoner.

Desuden har banken for kort tid siden sagt farvel til topchef Janus Petersen, som er blevet afløst af Árni Ellefsen, der har været finansdirektør i banken siden 2011.