Banknordik: Overskuddet faldt trods stærk kundeaktivitet

Der var tilbagegang på bundlinjen i årets første kvartal hos Banknordik, på trods af at banken oplevede en stærk kundeaktivitet i de første tre måneder af 2019.

Nettorenteindtægterne faldt til 91 mio. kr. fra 94,3 mio. kr. i samme periode året forinden, mens nettogebyrindtægterne omvendt voksede til 47,9 mio. kr. fra 44 mio. kr. i første kvartal af 2018. Det fremgår af bankens regnskab for første kvartal torsdag morgen.

Driftsindtjeningen endte samlet set på 150,5 mio. kr., og det er et fald fra 158,4 mio. kr. i samme kvartal året forinden. Ifølge Banknordiks administrerende direktør, Árni Ellefsen, tog nettorenteindtægterne et dyk som følge af vedvarende marginpres, mens nettogebyrindtægterne blev løftet af en stærk kundeaktivitet i første kvartal.

»Særligt en indstrømning af nye kunder i Danmark havde en positiv effekt på optagelsen af realkreditlån. På den anden side var driftsomkostningerne højere i kvartalet, men vi forbliver standhaftige i et gå efter et næsten fladt omkostningsniveau på omkring 460 mio. kr. i hele 2019,« siger han i regnskabet.

Driftsomkostningerne voksede til 120 mio. kr. i første kvartal i år fra 115 mio. kr. i samme kvartal af 2018, og stigningen skyldes især højere it-omkostninger.

På bundlinjen endte Banknordik med et overskud før skat på 65 mio. kr., og det er et godt stykke under overskuddet på 148 mio. kr. før skat i første kvartal sidste år.

Sidste år i først kvartal kunne banken dog også indregne en betydelig profit på baggrund af en sale and lease back-aftale vedrørende bankens hovedsæde, ligesom den både i første kvartal i år og sidste år kunne tilbageføre nedskrivninger.

Banknordik fastholder forventningerne til 2019 om et resultat før nedskrivninger, engangsposter, kursreguleringer og skat i niveauet 160-200 mio. kr. samt et nettoresultat på 100-150 mio. kr.

/ritzau/FINANS