Banknordik øger overskuddet trods fald i renteindtægter

Banknordik tjener flere penge i tredje kvartal og det glæder i den grad ledelsen.

Bankens nettorenteindtægter landede på 125 mio. mod 142,8 mio. sidste år, men på den positive side faldt nedskrivninger på udlån til 22,5 mio. kr. fra 39,7 mio. kr. i samme periode sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Banknordik er kommet ud af tredje kvartal med et større overskud, og det er på trods af et fald i indtægterne i forhold til samme kvartal sidste år.

Det fremgår af Banknordiks regnskab for tredje kvartal torsdag morgen.Bankens nettorenteindtægter landede på 125 mio. mod 142,8 mio. sidste år, men på den positive side faldt nedskrivninger på udlån til 22,5 mio. kr. fra 39,7 mio. kr. i samme periode sidste år.

Bankens resultat før skat lød på 49 mio. kr. mod 47 mio. kr. sidste år

- Det er glædeligt at konstatere fremgang i aktiviteterne, især i Danmark, og at indtjeningen udvikler sig lidt bedre end forventet ved årets begyndelse, siger Janus Petersen, administrerende direktør, i regnskabet.

I tredje kvartal steg bankens udlån, især drevet af en udlånsvækst i de danske bankaktiviteter på 5 pct. En stigende efterspørgsel efter nye lån og kreditter og tilgang af nye kunder har mere end opvejet afdragene på gamle lån, og som følge af den stigende aktivitet var der også en positiv udvikling i gebyr- og handelsindtægterne, hedder det i regnskabet.

Banknordic præciserer forventningerne til 2014 og venter nu et resultat før skat og nedskrivninger på 220-240 mio. kr. Tidligere ventede selskabet et resultat før skat, kursregulering og nedskrivninger på 200-240 mio. kr.