Banknordik dropper danske erhvervskunder og skifter topchef

Den færøske bank sætter sine erhvervsengagementer i Danmark til salg. Samtidig fastslår bestyrelsesformand Stine Bosse, at der er brug for nye kræfter i topledelsen. Derfor fratræder nuværende adm. dir. Janus Petersen.

Foto: Liselotte Sabroe. Stine Bosse er bestyrelsesformand i Banknordik.
Læs mere
Fold sammen

Bestyrelsen i Banknordik har onsdag besluttet at foretage et radikalt strategiskifte. Banken vil skille sig af med sine danske erhvervskunder, og så vil den have en ny administrerende direktør.

»Banken skal bruge sine ressourcer, hvor de skaber mest værdi for kunderne og for aktionærerne. Det er i det lys, vores fokusering skal ses,« siger bestyrelsesformand Stine Bosse i en pressemeddelelse fra banken.

Samtidig fremgår det af meddelelsen, at der allerede pågår forhandlinger om frasalget, og at der ventes afklaring inden årets udgang.

Baggrunden for det drastiske tiltag skal ifølge bankledelsen findes i, at nye, stramme lovkrav gør det svært at opretholde en fornuftig forretning på erhvervsområdet i Danmark. Og der er ikke de store synergieffekter med de erhvervsforretninger, banken har på sine andre markeder.

»På erhvervsområdet har en bank som BankNordik brug for at lette sin eksponering som følge af de nye tilsynsregler, der er på vej. Derfor vil bestyrelsen specialisere bankens kompetence til Nordatlanten.  Her findes synergierne på specialviden om virksomhedstyper og samfundsforhold, med effekt for bankens kreditpolitik,« skriver banken.

I den forbindelse er der i bestyrelsens optik brug for friske kræfter i direktørstolen, og derfor har den indgået aftale med nuværende administrerende direktør Janus Petersen om, at han fratræder. Finansdirektør Árni Ellefsen bliver konstitueret topchef.