Banklukning får ikke betydning for Norwegian

De amerikanske politikere beslutning om at suspendere den amerikanske eksportkreditbank USA Exim Banks aktiviteter får ikke konsekvens for lavprisselskabet Norwegian. Banken har tidligere finansieret lavprisselskabets køb af Dreamliner-fly.

Norwegian købte i sidste uge 19 Boeing 787-9 Dreamliner langdistancefly, der ifølge de officielle listepriser koster 257 millioner dollar svarende til knap 1,7 mia. danske kroner. Det giver en samlet pris for de 19 fly på over 32 mia. kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: TT NEWS AGENCY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver branchemediet Check-in.dk.

- Det er planen at finansiere flyindkøbet på kapitalmarkedet i USA. Flyene vil blive leveret i 2017 og den midlertidige situation i USA Exim Bank i øjeblikket får ikke konsekvens for finansieringen, understreger Frode Foss, finansdirektør i Norwegian, overfor mediet.

Norwegian købte i sidste uge 19 Boeing 787-9 Dreamliner langdistancefly, der ifølge de officielle listepriser koster 257 millioner dollar svarende til knap 1,7 mia. danske kroner. Det giver en samlet pris for de 19 fly på over 32 mia. kroner.

Lukningen af banken skyldes, at flere amerikanske politikere mener, at eksportkreditbanken ikke i tilstrækkelig grad opfylder det formål, som den er sat i verden for. Den skulle nemlig hjælpe især små og mellemstore amerikanske virksomheder, med at få gang i eksporten. I stedet går over 80 pct. af bankens midler til at hjælpe udenlandske flyselskaber med at købe amerikanske Boeing-passagerfly.