Bankledelse går fri: Amagerbankens tidligere ledelse slipper for tiltale

Statsadvokaten dropper tiltale mod 11 medlemmer af bestyrelse og direktion i Amagerbankens, som har været sigtede i anledning af bankens håndtering af valutaeksponeringer i forbindelse såkaldte Østerfælledkompleks.

Foto: Jeppe Bøje Nielsen. Statsadvokaten har besluttet, at der ikke vil blive rejst tiltale mod 11 medlemmer af bestyrelse og direktion i Amagerbanken.
Læs mere
Fold sammen

Statsadvokaten har besluttet, at der ikke vil blive rejst tiltale mod 11 medlemmer af bestyrelse og direktion i Amagerbanken. De 11 har alle været sigtede i anledning af bankens håndtering af valutaeksponeringer i forbindelse med engagementet med Østerfælled A/S i første halvår af 2010 – det såkaldte Østerfælledkompleks.

»På baggrund af anmeldelserne har vi foretaget en omfattende og grundig efterforskning af sagen. Det har været vigtigt for mig, præcist at få afdækket, hvad der er sket. Efter en samlet anklagerfaglig vurdering, er jeg nået frem til, at der ikke vil kunne føres beviser i en straffesag for, at ledelsen og bestyrelsen har begået noget strafbart i forbindelse med deres håndtering af valutaeksponeringerne i første halvdel af 2010. På den baggrund bliver der ikke rejst tiltalte mod direktionen og bestyrelsen i det tidligere Amagerbanken i forhold til det såkaldte Østerfælledkompleks,« siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen i en pressemeddelelse.

Samtidig henviser han til at der fortsat verserer en civil erstatningssag om disse valutaeksponeringer mod bestyrelsen og direktionen ved Retten i Lyngby.

TV: Ledelse i Amagerbanken undgår tiltale