Bankledelse erkender overhængende konkursrisiko

Selv hvis det lykkes for Aarhus Lokalbank at konvertere et statsligt hybridlån og anden gæld til aktier, så er der en risiko for, at banken må dreje nøglen om. Det erkender ledelsen i årsregnskabet, der er offentliggjort mandag eftermiddag.

Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Kapitalplanens gennemførelse vil styrke bankens kapitalgrundlag men det kan ikke udelukkes, at banken kan komme i vanskeligheder, selv hvis kapitalplanen gennemføres som planlagt, skriver ledelsen. Kapitalplanen går ud på, at konvertere for 147 mio. kr. hybrid kernekapital, som banken har lånt af staten, til aktier. Den manøvre vil gøre staten til storaktionær, har direktør Carsten Stenulm tidligere forklaret RB-Børsen.

Derudover vil Aarhus Lokalbank ombytte op til 150 mio. kr. eksisterende kapitalbeviser i form af ansvarlig lånekapital ved konvertering til aktiekapital eller nye kapitalbeviser i form af hybridkapital. Og endelig vil banken konvertere for 75 mio. kr. kapitalbeviser i form af ansvarlig lånekapital til kapitalbeviser i form af hybridkapital.

Aarhus Lokalbank har beregnet, at hvis kapitalplanen gennemføres i sin helhed, og forudsat mindst halvdelen af de 150 mio. kr. eksisterende kapitalbeviser konverteres til aktiekapital, kan banken absorbere et underskud på op til ca. 150 mio. kr. ved det af banken opgjorte solvensbehov.

Såfremt der alene gennemføres konvertering til egenkapital af den statslige hybridkapital på ca. 147 mio. kr. inkl. påløbne renter, vil banken kunne absorbere underskud på op til ca. 50 mio. kr. ved det af banken opgjorte solvensbehov.

- Som følge af det begrænsede spænd efter konverteringen mellem bankens solvensprocent og det opgjorte solvensbehov kan yderligere nedskrivninger og hensættelser på udlån og garantier true bankens fortsatte eksistens eller nødvendiggøre yderligere kapitaltilførsel, skriver ledelsen.

RB-Børsen