BankInvest taber 30-50 mio. kr. på svindel

Den bortviste medarbejder fra BankInvest kan ende med at koste BankInvest 30-50 mio. kr. (Opdateret 12.24)

Adm. direktør hos BankInvest, Torben A. Nielsen, fortæller til Business.dk, at svindelsagen, der har ramt finansvirksomheden, kan ende med at koste et tab på 30-50 mio. kr.

”Den pågældende medarbejder, som nu er bortvist og meldt til politiet, var berettiget til at tegne fondene, men har brudt sig mod vores regler, som bl.a. handler om at advisory board og bestyrelse skal ind over visse typer af aftaler. Men via underskrifterne er BankInvest nu forpligtiget til at dække omkostninger i niveauet 30-50 mio. kr. Det er ikke ensbetydende med, at de penge nødvendigvis er tabt, men vi er konservative og forventer et tab i det leje,” siger Torben A. Nielsen til Business.dk.

Så det handler altså om, at den politianmeldte medarbejder har forpligtiget Jer til at sende frisk kapital til nogle af Jeres porteføljeselskaber?

”Jeg kan ikke gå i detaljer med, hvad det helt præcist er, der er foregået,” siger Torben A. Nielsen.

Han fortæller dog, at den bortviste medarbejder har forpligtet BankInvest til at betale nogle penge fra fonde, som ikke havde den fornødne likviditet til at leve op til disse forpligtelser.

Han fortæller at BankInvets har brugt lang tid på at undersøge sagen og at man nu har fundet, at svindlen er så omfangsrig, at det nu er en sag for politiet.

”Der er intet der tyder på, at den bortviste medarbejder har gjort noget for egen vindings skyld,” siger Torben A. Nielsen.

Hvorfor så gøre det?

”Det vil jeg ikke gætte på, det er nu en sag for politiet at finde ud af, men vi har selvfølgelig talt med den pågældende medarbejder om det,” siger Torben A. Nielsen til Business.dk.