Bankinvest: Nej til ISS-køb

Danske Bankinvest melder sig nu i koret af G4S-aktionærer, der er i mod milliard-købet af danske ISS. "Som tingene er lige nu stemmer vi imod købet af ISS", siger Kasper Brix Andersen, Senior Portefølje Manager og ansvarlig for danske aktier hos Bankinvest.

Foto: PONTUS LUNDAHL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han pointerer, at man hos Bankinvest er meget ked af at få udvandet den eksponering G4S giver mod Security-markedet ved at ISS kommer ind i billedet med en stor eksponering mod rengøringsmarkedet. Priskonkurrencen indenfor rengøring er nemlig meget hårdere end indenfor sikkerhed.


"Derudover bliver G4S's gode eksponering mod emerging markets også udvandet ovenikøbet af en stor eksponering mod de usikre økonomier i Sydeuropa", siger Bankinvest's ansvarlige for danske aktier. Ledelsen i G4S er for tiden på charmetur rundt til aktionærerne men kommer først til Danmark på mandag, hvor de skal forsøge at overbevise danske institutionelle investorer om, at det er en god idé at smide 44 milliarder kroner på bordet for at købe ISS.

"Nu skal vi selvfølgelig give G4S' ledelse en chance på mandag, men i udgangspunktet er jeg meget skeptisk", afslutter Kasper Brix Andersen. Bankinvest ejer et godt stykke under én procent af aktierne, men kan sagtens blive udslagsgivende ved en fremtidig afstemning om købets videre færd.

Se TV: ISS-salg: En trist dag for DK