BankInvest henter aktietopfolk i SEB

Tre af Danmarks førende aktieforvaltere skifter overraskende job til danske Bankinvest, som forvalter 120 mia. kr.

Karsten Søndermølle, Niels Andersen og Kitty Grøn, tre af Danmarks mest anerkendte aktieforvaltere, skifter fra svenske SEB til danske BankInvest.

De tre får i BankInvest ansvaret for at forvalte 3,2 mia. kr. i afdelingen for danske aktier.

De er hentet i den svenske storbank SEB, hvor de har forvaltet bankens afdeling for danske aktier. Den har i de fleste år leveret et afkast, der lå over benchmarkene og det, som konkurrenterne har skabt i gennemsnit.

»Danske aktier er et fokusområde for BankInvest og for vores kunder. Derfor ser vi frem til at styrke vores tilbud til eksisterende og nye kunder ved at ansætte tre af de dygtigste og mest erfarne forvaltere af danske aktier. Det er et sammentømret og stabilt team, der har skabt robuste og konsistente resultater ud fra en velafprøvet bottom-up” proces med omhyggelig aktieudvælgelse, som også BankInvest bekender sig til. Dermed passer teamet godt ind i BankInvest,« siger investeringsdirektør Andrea Panzieri fra BankInvest i en pressemeddelelse.

Niels Andersen og Karsten Søndermølle har især markeret sig i offentligheden ved større begivenheder på det danske aktiemarkedet. Det skete blandt andet, da Danisco i 2011 blev købt af børsen af amerikanske Dupont. Flere danske kapitalforvaltere var imod buddet, og de tog indtog en hovedrolle i kampen for at få amerikanerne til at hæve deres købstilbud.

Niels Andersen, født i 1966, har siden 1987 arbejdet som aktieanalytiker og porteføljemanager med særlig fokus på danske aktier. Han har været i SparInvest, Baltica, Unibørs, EnskildaSecurities og i Nykredit inden han i 2006 kom til SEB, hvor han blev porteføljemanager.

Karsten Søndermølle er fra 1967 og har siden 1988 beskæftiget sig med især danske og nordiske aktier, især på salgssiden hos Børs Nord, Unibørs, Baltica Børs, EnskildaSecurities og Alfred Berg, før han i 2006 kom til SEB i sammen rolle som Niels Andersen.

Kitty Grøn er født i 1971 og har været aktieanalytiker i ABN Amro, Alfred Berg og Handelsbanken og siden 2010 som været assisterende porteføjleforvalter i SEB.

Ændringen betyder, at den tidligere seniorporteføljeforvalter Kasper Brix-Andersen er udnævnt til chefporteføljeforvalter for Globalt Forbrug. Derudover flytter aktiechef og chefporteføljeforvalter Leon Svejgaard Pedersen fra Globalt Forbrug og til BankInvests globale aktieprodukt, Basis.

BankInvest, der har 110 medarbejdere, forvalter samlet 120 mia. kr. for ca. 220.000 private investorer og et antal institutionelle investorer i Danmark og udlandet. Selskabet blev stiftet i 1969 og ejes af 36 danske pengeinstitutter.