Bankinvest fyrer biotek-ledelse

Kapitalforvalteren Bankinvest har netop fyret direktøren for deres biotekfond Jesper Zeuthen og partneren Linda Sjöstrøm som et led i selskabets nye strategi. (Opdateret 19.13)

Direktør for Bankinvests biotekfond, Jesper Zeuthen er netop blevet fyret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Kapitalforvalteren Bankinvest der har ejerandele og sidder i bestyrelsen i en lang række danske biotekvirksomheder har netop fyret deres direktør gennem otte år Jesper Zeuthen samt partneren Linda Sjöstrøm.

Fyringen af de to biotekfolk er angiveligt sket som led i Bankinvests nye strategi, og overfor Business.dk bekræfter Jesper Zeuthen, at han fra dags dato ikke længere er chef for kapitalforvalterens biotek-fond.

”Ja det er korrekt. Det er noget, der er sket i dag. Egentlig kan jeg ikke som sådan uddybe det men blot sige, at det ikke er noget Linda og jeg selv har valgt. Men fra ledelsens side er det et led i den nye strategi, mere har jeg ikke at sige til det,” siger den fyrede direktør til Business.dk.

Jesper Zeuthen gennem sine otte år i spidsen for fonden været med til at rejse 3 mia. kr. til biotekvirksomheder landet over og har blandt andet været med til at lancere biotekselskabet Genmab, der er landets største biotekselskab og blandt de mest omsatte aktier herhjemme.

Indtil videre har Baninvest valgt ikke at offentliggøre noget information om afskedigelsen af de to højtprofilerede biotek-chefer, men Business.dk arbejder på at få en kommentar fra Finanshusets administrerende direktør Torben Nielsen.

Fyringen af Jesper Zeuthen og Linda Sjöstrøm kommer oven på et rædselsfuldt 2008 for Bankinvest, hvor den finansielle krise i høj grad har sat sit præg på finanshuset.

Allerede i foråret sidste år nedlagde kapitalforvalteren således en række stillinger og kort tid efter endte krisen også med at koste direktør Bjarne Thorup jobbet.

Han blev efterfulgt af Niels B. Thuesen i juni måned, der dog allerede få måneder efter forlod posten for at blive efterfulgt af Torben A. Nielsen, der kom fra en stilling i Sydbank.

Jesper Zeuthen har i mange år været kendt som en af grundlæggerne af den danske biotekindustri, og han sidder blandt andet i bestyrelsen for det børsnoterede biotekselskab Topotarget, der i øjeblikket arbejder på at finde en partner til selskabets lovende kræftmiddel Belinostat.