Bankfolk kan se frem til lønforhøjelser efter Brexit

Der er mangel på bankfolk med rigtige kvalifikationer i Europa efter Brexit, og derfor forudser rekrutteringsbureau, at lønninger til bankfolk vil stige kraftigt.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er du bankmand og arbejder i et europæisk land? Så er der måske udsigt til lønforhøjelse.

Banker, der planlægger at flytte dele af deres forretning væk fra London og ud til andre europæiske byer på grund af Brexit, bliver nødt til at øge lønningerne på grund af mangel på kvalifikationer, siger Robert Walters, der leder et rekrutteringsselskab, til Bloomberg.

Han arbejder til dagligt med at rekruttere folk til finansstillinger, og ifølge ham er der ingen at hyre til stillingerne i europæiske byer som for eksempel Frankfurt. Mange af de efterspurgte kvalifikationer kan primært findes i London.

Derfor forudser han, at lønninger til bankfolkene vil stige kraftigt i de europæiske byer, så bankerne kan tiltrække personer med de rigtige kvalifikationer. Han advarer også om, at flytningerne måske slet ikke vil finde sted, skriver Bloomberg.

Det er endnu ikke klart, hvor mange job, der skal flyttes fra London til europæiske byer, men tænketanken Bruegel har tidligere sagt, at London kan tabe 10.000 bankstillinger og 20.000 roller i finansverdenen på grund af Brexit.